GESCHIEDENIS VAN DE PLANT

Paton is een van de toonaangevende Oekraïense fabrikanten van lasapparatuur en -materialen en neemt een vooraanstaande positie in onder de fabrikanten op dit gebied in het GOS.

De fabriek produceert momenteel meer dan 30 modellen lasapparatuur op gebieden zoals:

 • Lasmachines (van 150A tot 630A);
 • Halfautomatische lasmachines (van 160 A tot 630 A);
 • Argonboogomvormers (van 200 A tot 315 A);
 • Apparatuur voor plasmasnijden met lucht (van40 tot 100 A);
 • Multifunctionele digitale omvormers (van250 A tot 350 A).

De fabriek heeft een eigen ontwerp- en technologische basis en productiefaciliteiten, uitgerust met hoogwaardige apparatuur voor de ontwikkeling en productie vanaf nul van nieuwe monsters van lasapparatuur en materialen, die geen tegenhangers hebben in Oekraïne.

Met 60 jaar productie-ervaring, een breed scala aan lasapparatuur en materialen van de hoogste kwaliteit, voorzien we in de behoeften van lasprofessionals, zowel in Oekraïne als in meer dan 50 landen.

60 jaren van het merk PATON

1959

De oprichting van de Experimentele Fabriek, op initiatief van B.Ye. Paton, als een van de onderdelen van het Electric Welding Institute, dat bestond uit het instituut, het Research Design Office en de Research Department.

In de loop der jaren heeft de fabriek op grote schaal nieuwe technologische gebieden ontwikkeld, waardoor niet alleen individuele eenheden konden worden geproduceerd die door het instituut en DKB waren ontwikkeld, maar ook enkele monsters in de vorm van kleinschalige productie. Een daarvan is de kleine STSH-250 transformator, ontworpen voor installatie- en reparatiewerkzaamheden.

1963

In 1963 produceerde de fabriek speciale A 850- en A 943-apparatuur voor het lassen van pijpen met een grote diameter voor de Bukhara-Ural- en Druzhba-gaspijpleidingen en begon deze te leveren aan de Chelyabinsk Pipe Rolling Plant.

1964

In 1964 leverde de fabriek machines A 899 voor het lassen van trekkerbalken aan de Tractorfabriek Volgograd. De lasapparatuur die door de Onderzoeksfabriek werd geproduceerd, werd in deze jaren met succes tentoongesteld op internationale tentoonstellingen en beurzen in Brussel, New York, Marseille, Leipzig en op de Tentoonstelling van Economische Prestaties van de USSR.

1969

Op 16 oktober 1969 voerde de bemanning van het Sojoez-6-ruimtevaartuig, bestaande uit de kosmonauten V. Kubasov en G. Shonin, voor het eerst elektronenbundel-, plasma- en verbruikselektrode-lassen in een baan om de aarde met behulp van de unieke Vulcan-installatie die in de Experimentele Fabriek werd gemaakt.

1970

Tussen 1970 en 1972 werden nieuwe productiegebieden ontwikkeld, waardoor het assortiment lasapparatuur aanzienlijk kon worden uitgebreid.

1972

In 1972 begon de fabriek met de productie van speciale apparatuur voor de landbouw.

1973

In 1973 begon de productie van speciale VMG 5000 gelijkrichters met meerdere stations voor de scheepsbouwindustrie en van apparatuur voor elektroslak-, contact- en microplasmalassen, die niet door andere fabrieken in de USSR werden geproduceerd.

1975

In 1975 produceerde de fabriek speciale ‘Araks’-apparatuur voor een Sovjet-Frans wetenschappelijk experiment in de ruimte tussen het eiland Kerguelen – Frankrijk en het dorp Sogra in het noorden van de USSR met behulp van een ‘Eridan’-raket.

De drie producten van de fabriek: VMG 5000 gelijkrichter, A1114M halfautomaat en STSH-250 transformator kregen het Staatskeurmerk.

1976-1978

Tussen 1976 en 1978 produceerde en leverde de fabriek met succes aan de ZIL-fabriek de U-851 proceslijn voor het lassen van frames, de Chartsyzsk Pipe Plant U 901 voor het verzamelen en lassen van meerlaagse pijpverbindingen met een grote diameter, de Kharkiv Tractor Plant UD 133 voor het lassen van T-150 seriële tractorassemblages.

1975-1980

Tussen 1975 en 1980 leverde de fabriek meer dan 50 sets lasapparatuur aan Japan, Zweden, Duitsland en de Verenigde Staten. De autogiganten werden vaste afnemers: VAZ, ZIL en KAMAZ.

1979

In 1979 produceerde de fabriek een unieke ‘Evaporator’-installatie voor de thermische verdamping van metalen en dunne-filmcoatings aan boord van het ruimtecomplex ‘Salyut-6’ in gewichtloosheid en zeevacuüm op een aantal monsters van constructiematerialen.

Dit belangrijke experiment heeft opnieuw de superioriteit van het EEZ onderzoeks- en productiecomplex bevestigd. EA Paton, dat wetenschappers, ontwerpers en fabrikanten samenbrengt.

1980

In 1980 werd een heel complex van speciale lasapparatuur voor de mechanisatie van laswerkzaamheden en de controle van bewerkingen bij de productie van meerlagenpijpen geproduceerd en geleverd aan de Viksun Pipe Plant.

Een ander State Quality Mark werd toegekend aan de A 550 elektroslaklasmachines.

Op de Internationale Beurs van Leipzig won de USh 118 elektroslakgietinstallatie een gouden medaille.

Een groep specialisten van IEZ en DKB en de directeur van de fabriek, GB Asoyants, ontvingen de USSR State Scientific and Technical Award voor de introductie van installaties en speciale krachtige voedingen voor plasma hersmelten in vele grote fabrieken.

De lasapparatuur wordt met succes verkocht aan Zhdanovtyazhmash, Khartsyzsk draadkabelfabriek, Volgograd Atommash, Kuibyshev kleppenfabriek en andere bedrijven.

Lasapparatuur en kits met reserveonderdelen worden in opdracht van buitenlandse handelsorganisaties geleverd aan Oostenrijk, Hongarije en Canada.

1984

Op 3 januari 1984 werd voor belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van wetenschap en technologie op het gebied van lassen en speciale elektrometallurgie het IEZ Wetenschappelijk en Technisch Complex. EO Paton, waaronder de afdeling Onderzoek valt, onderscheiden met de Orde van de Oktoberrevolutie.

In juli 1984 bevonden kosmonauten Svitlana Savitskaya en Volodymyr Yanibekov zich voor het eerst ter wereld 3 uur lang in het Salyut-7 complex in de open ruimte. Gedurende 35 minuten voerden ze met succes snij-, las-, soldeer- en spuitbewerkingen uit op metalen platen met behulp van een draagbaar URI-elektronenstraalapparaat dat was vervaardigd door de Experimentele Fabriek.

1985

In 1985 werd het Intersectoraal Wetenschaps- en Technologiecomplex (ISTC) opgericht, waar het onderzoeksdepartement deel van uitmaakt.

1988

In 1988 werd het Inter-Sectoraal Wetenschaps- en Technologiecomplex (ISTC) opgericht, waar het onderzoeksdepartement deel van uitmaakt.

1990-2000

De moeilijkste jaren in de geschiedenis van de experimentele fabriek. Het uiteenvallen van de Unie had grote gevolgen voor de industrie in alle republieken van de Unie, waaronder Oekraïne. De vraag naar unieke installaties voor verschillende lasmethoden daalde aanzienlijk en de fabriek verminderde de productie aanzienlijk.

We moesten een grote tak van de fabriek verlaten. Alle apparatuur werd naar de hoofdfabriek getransporteerd. Desondanks bleef de fabriek nieuwe EEZ- en DKB-oplossingen produceren, maar al onder daadwerkelijke bestellingen van consumenten in de GOS-landen.

Aan het einde van de jaren 1990 was er een opleving van de industriële productie en bouw. De vraag naar voedingen voor verschillende lasmethoden groeide snel.

Er werd besloten om de productie van de populairste transformatoren, gelijkrichters en halfautomatische apparaten onder de knie te krijgen. De fabriek ontwikkelde en beheerste zelfstandig de kleinschalige productie van transformatoren van het STSh-type voor stromen van 250, 315 en 400 ampère, gelijkrichters van het VD-type voor stromen van 250, 315 en 400 ampère en gemoderniseerde halfautomatische apparaten voor stromen van 180, 250 en 315 ampère.

2000-2010

Aan het begin van de 21e eeuw voltooide WSE de ontwikkeling van het USGD-boogstabilisatieapparaat, dat het AC-lasproces aanzienlijk verbetert en het lassen van aluminiumlegeringen met een lage dikte mogelijk maakt met behulp van een transformator als stroombron.

Het fabriekspersoneel voltooide de seriële STSh transformatoren en installeerde er SRS boogverbrandingsstabilisatoren in. De VD gelijkrichters werden voorzien van de optie om twee kleine blokken te installeren om de excitatie van de boog te verbeteren en het vastplakken van de elektrode te voorkomen bij het lassen met lage randlasstromen, niet alleen op pijpen, maar ook op andere metalen constructies.

De halfautomatische apparatuur is aanzienlijk verbeterd en de productie is geïntroduceerd in twee versies: de stroomconvertor in dezelfde behuizing met het toevoermechanisme, terwijl de gelijkrichter en de toevoereenheid apart worden gemaakt.

2006

Tot op heden heeft de fabriek, rekening houdend met de opkomst van invertervoedingen op de internationale markten, voornamelijk voor booglassen met de hand, een groep werknemers gevormd en hen de opdracht gegeven om inverterapparatuur te ontwikkelen en te gaan produceren.

2008

In 2008 produceerde de fabriek al kleine series handbooglasomvormers voor stromen van 120, 160 en 200 ampère in drie modificaties.

2013

In 2013 voerde de fabriek speciale orders uit voor apparatuur voor booglassen, oppervlaktebehandeling en elektroslak omsmelten.

2013 Niet alleen de prestaties van conventionele voedingen nemen toe, maar inverterbronnen zijn niet langer uitsluitend bedoeld voor handmatig booglassen in grote hoeveelheden.

In lijn met speciale orders is de productie van krachtige voedingen voor elektroslaklassen en omsmelten met stromen van 3.000, 6.000 en 10.000 ampère hervat, evenals drie typen trekkers voor onderpoederbooglassen en lassen met gevulde draad met stromen tot 1.000 ampère. Als stroomvoorziening voor tractoren ontwikkelt en implementeert de fabriek VSU universele gelijkrichters voor stromen van 630 en 1200 ampère.

Het land hervat het werk aan planten voor de productie van metalen constructies, bouwbedrijven, die op grote schaal worden gebruikt booglassen.

Als gevolg hiervan beheerste de fabriek in 2013 de productie van multifunctionele gelijkrichters voor stromen van 630 en 1200 ampère en voor installatie- en reparatiewerkzaamheden, en verhoogde de productie van inverterapparatuur aanzienlijk.

2014

In 2014 voltooide de fabriek de productie van unieke lasunits voor 4 turbinerotoren voor de vereniging ‘Turboatom’ in Kharkiv.

De eenheden werden ontwikkeld door het ontwerpbureau van het Instituut en werden, samen met de installatie, met succes geïmplementeerd bij Turboatom.

2015

Sinds begin 2015 heeft de fabriek het ontwikkelingswerk op het gebied van lasapparatuur hervat.

Zo is vanaf mei 2015 begonnen met de serieproductie van RBP-304 voorschakelweerstanden voor de regeling van de lasstroom tijdens het lassen met meerdere stations met Paton-gelijkrichters. Anderzijds werden vanaf juni 2015 de universele lasgelijkrichters VDU-6303P en VDU-1202P geïntroduceerd, ontworpen voor automatisch en halfautomatisch lassen in beschermende gassen en onder flux, en voor handmatig booglassen met alle soorten kunstmatige elektroden. De lasspanning en -stroom kunnen traploos worden aangepast met behulp van een elektronisch regelsysteem. Wanneer ze zijn uitgerust met voorschakelweerstanden, kunnen deze gelijkrichters worden gebruikt als voedingen voor meerdere stations.

Ook begin mei 2015. De fabriek voltooide een contract, samen met het State Design Bureau van het Instituut, voor Ukrspetsexport voor de ontwikkeling en productie van een batch lasapparatuur voor tropische klimaten met verbeterde eigenschappen en verhoogde betrouwbaarheid.

De VS-650 SR model lasgelijkrichters, compleet met BP-608 eenheden, evenals de VDI-200R invertergelijkrichters, werden getest en verscheept voor gebruik op een scheepswerf in Zuidoost-Azië (Myanmar).

In juni 2015 werd de eerste batch van de nieuwe “PATON” lasomvormers uitgebracht. “ECO-serie. De “ECO”-serie staat voor milieuvriendelijkheid en zuinigheid. De belangrijkste voordelen van deze apparaten zijn de kleine gewichts- en grootteparameters en de mogelijkheid om met zwakke (bungelende) netwerken te werken, wat belangrijk is bij het kiezen van een lasapparaat voor huishoudelijke doeleinden. Ondanks het principe van uitgebreide zuinigheid dat werd gebruikt bij de ontwikkeling van de ‘ECO’-serie, zijn deze apparaten uitsluitend uitgerust met hoogwaardige elektronische componenten en mechanische modules. De ‘ECO’-serie is ontworpen voor handmatig booglassen met een elektrode aangesloten op het elektriciteitsnet (220 V) thuis en wordt vertegenwoordigd door drie modellen voor lasstromen van 160 A, 200 A en 250 A, bij 40% belasting.

In oktober 2015 nam de fabriek de leiding in de TOP 5 verkoop van de Epicenter K-keten. Sinds april 2015 worden er maandelijks lasapparaten geproduceerd, die exclusief worden aangeboden bij de grootste hypermarktketen in Oekraïne, Epicenter K, onder het merk EVO. De producten van de fabriek concurreren met succes met andere buitenlandse fabrikanten en verdringen zelfs Chinese fabrikanten van lasapparatuur op het gebied van ‘prijs-kwaliteit’. De belangrijkste redenen voor de stabiele belangstelling van klanten voor de apparatuur van de TM EVO-fabriek zijn:

 • binnenlandse productie (made in Ukraine),
 • aanpassing van de werking van apparatuur bij verlaagde netspanning (vanaf 170 V),
 • De garantieperiode is 2 jaar,
 • concurrerende prijs.

Begin november 2015 leverde de fabriek lasapparatuur voor de herinrichting van de autofabriek CKD Kutná Hora als Group of Companies (Tsjechië) – SCB Foundry, een van de grootste producenten van hoogwaardige gegoten producten in Europa. CKD Kutná Hora heeft een kredietrating van AAA (Excelentní) en behoort tot de 100 meest stabiele bedrijven in Tsjechië. De vloot van gespecialiseerde gieterijapparatuur van de CKD Kutná Hora Group of Companies wordt aangevuld met PATON lasapparatuur:

 • VDU-1202P universele lasrichtmachines – voor het schaven van koolstof-elektrode van gieterij-productieproducten,
 • VDM-1202P multi-station lasgelijkrichters compleet met RBP 302 voorschakelweerstanden – voor multi-station lassen met elektroden tot 5 mm diameter van diverse metalen constructies voor de productie van treinstellen en locomotieven,
 • VS-650SR lasgelijkrichters – voor het lassen in CO2-omgeving van diverse goederenwagonconstructies,
 • VS-650SR lasrichtapparaten compleet met RBP 302 voorschakelweerstanden – voor meerpuntslassen met elektroden tot 5 mm,
 • PS-351.2 halfautomatische lasmachines en ADI-200S argon boogomvormers – voor een reparatiefaciliteit in een autofabriek.

In december 2015 start de fabriek met de productie van volledig digitale lasomvormers van de VDI Professional serie, evenals de halfautomatische lasapparaten PSI-250S en PSI-250R met een nieuw bedieningspaneel en digitale parameterregeling. Met het digitale bedieningspaneel kan de lasser eenvoudig en nauwkeurig de lasmodus selecteren en de lasprocesparameters aanpassen, van de basislasstroomwaarde tot nauwkeurige instellingen voor stroomspanningskarakteristieken, hot-start niveau, stroomamplitude in pulsmodus, enz.

2016

Begin 2016 zal de fabriek een machinebouwcontract uitvoeren met het DKB Institute voor de ontwikkeling en productie van gespecialiseerde apparatuur voor het elektroslaklassen van metalen tot een dikte van 450 mm. Als onderdeel van het project ontwikkelen specialisten een serie gespecialiseerde lasapparatuur: A-535 lasmachines compleet met TSHS 1000-3 lastransformatoren. Met dit project hervat de fabriek de ontwikkeling en productie van gespecialiseerde apparatuur voor elektroslaklassen, waar grote industriële bedrijven om vragen.

In maart 2016 voltooide de fabriek de ontwikkeling van een gespecialiseerde argonbooginverter voor continu lassen van metalen van verschillende diktes. De digitale ADI-230P maakt het mogelijk om moeilijke metaalstructuren van verschillende diktes te lassen met een continue las, evenals de programmering van zes fasen voor lasstroomvariatie – van 12 tot 230 A.

Eveneens in maart 2016 begon de fabriek met de levering van twee nieuwe modellen lasapparatuur aan Epicenter K-detaillisten onder het COMPASS-merk:

 • COMPASS IWM-200 inverter lasmachine voor handmatig gelijkstroom booglassen,
 • COMPASS CWM-200 inverter-type combinatielasser in één-station ontwerp voor booglassen met de hand, argon booglassen en halfautomatisch lassen in een beschermende gasomgeving met gelijkstroom.

Begin april 2016. DZZU IEZ ze. EO Paton produceert elektroden van de meest populaire merken volgens het klassieke recept: ANO-21, ANO-36, ANO-4, ANO 13/45, UONI 13/55, MR-3, speciale elektroden voor het surfacen van merk T-590, voor het lassen van gietijzer TsCh-4, voor het lassen van hooggelegeerd staal OZL-8 en TsL-11, evenals Elite-serie elektroden volgens de verbeterde mix van het E.O. Electric Welding Institute. Paton: Elite ANO-36, Elite MD6013, Elite ANO 21.

Tegen eind april zal de fabriek het tweede contract hebben afgerond voor de ontwikkeling van gespecialiseerde apparatuur voor het elektroslaklassen van producten tot 200 mm dik. De specialisten hebben een reeks gespecialiseerde lasapparatuur ontwikkeld: de zelfrijdende lasmachine ASH115 samen met VDU-1202P lasgelijkrichters als stroombronnen worden met succes gebruikt voor het lassen van tanks en metalen constructies van gebouwen.

In april 2016 worden VDI-160E lasomvormers geleverd aan Polen voor een distributiebedrijf dat van plan is PATON apparatuur te introduceren op Europese markten, waaronder Tsjechië, Litouwen, Letland, Moldavië en andere landen. Meer dan honderd eenheden per maand worden verkocht op de Georgische markt, er is een servicecentrum opgericht en er zijn onderhandelingen gaande om PATON producten te leveren aan Armenië en Azerbeidzjan via het Georgische distributienetwerk.

In juli 2016 levert de fabriek de eerste partij lasomvormers aan Korea voor een distributiebedrijf dat van plan is PATON apparatuur te introduceren op markten in Korea en andere landen in de regio Azië-Stille Oceaan.

In september 2016. De fabriek voltooide het ontwikkelingswerk en startte de serieproductie van een lijn op inverter gebaseerde halfautomatische lasmachines met enkele en dubbele kern van het type PSI, ontworpen voor booglassen met de hand (RDS “MMA”).

In oktober 2016 heeft DZZU IEZ hen. EO Paton een project afgerond voor Ukroboronservice om een automatisch mortelcoördinatiesysteem te creëren. Het team van specialisten van de afdeling voltooide het werk in recordtijd – 1 maand, en het project werd gepresenteerd op de 13e Internationale Gespecialiseerde Tentoonstelling “Wapens en Veiligheid – 2016”, van 11-14 oktober 2016 in het Internationale Tentoonstellingscentrum.

Vanaf 1 oktober 2016 gaat de nieuwe PATON winkel open in Dnipro – een van de grootste industriële, economische en transportcentra in Oekraïne.

Vanaf november 2016 begint de fabriek met de massaproductie van een nieuw model inverter halfautomatische lasmachines – de PSI-150S. PATON PSI-150S inverter digitale halfautomatische lasmachines in enkelvoudige uitvoering zijn ontworpen voor booglassen met de hand (RDS “MMA”), argon booglassen (ARG “TIG”) en halfautomatisch lassen (PA “MIG / MAG”) in een beschermende gasomgeving en mengsels van vaste samenstelling. Een bijzonderheid van dit model is dat het bedieningspaneel van de draadaanvoerunit van het apparaat digitaal is.

2017

In januari 2017 heeft DZZU IEZ hen. EO Paton voltooide de ontwikkeling van prototypes van de BP-5 en BP-15-4 stand-alone draadaanvoereenheden voor PATON’s lijn van Professional Series lasinverters. Deze ontwikkeling stelt lassers in staat om het potentieel van deze apparatuur volledig te benutten. Bovendien zal tegen eind januari een prototype van een ultramoderne installatie worden ontwikkeld voor het micro-plasma spuiten van poedermaterialen op het oppervlak van producten die betere werkomstandigheden vereisen in termen van slijtage en corrosiebestendigheid, evenals voor het opknappen van versleten oppervlakken en speciale coatings.

Begin 2017 kocht de fabriek hightech TRUMPF-apparatuur en startte een productiezone voor behuizingen van lasapparatuur op, in maart gevolgd door een poedercoatlijn. De introductie van een eigen productieruimte voor behuizingen zal niet alleen de kosten van de gehele lijn lasapparatuur van het merk PATON aanzienlijk verlagen, maar zal ook de productie van metaalproducten voor andere sectoren van de Oekraïense economie tot stand brengen, namelijk:

 • instrumentenbouw,
 • kleine techniek,
 • productie van onderdelen voor treinwagons,
 • constructie (dakplaten),
 • meubilair (gepantserde deuren en andere metalen structuren),
 • laboratoriumapparatuur (rekken, kasten, rekken, tafels, enz.),
 • Huisvesting en nutsvoorzieningen (elektrische panelen en nutsvoorzieningen).

De Experimentele Fabriek van het Elektrisch Lasinstituut vernoemd naar EO Paton zet de traditie van de Paton School voort – het smeden van nauwere banden met de industrie.

Het motto van de fabriek: betrouwbaarheid, kwaliteit, traditie, helpt nu om betrouwbare banden te smeden met gebruikers van lasapparatuur.

Jarenlange ervaring in het produceren van unieke installaties en voedingen voor verschillende lasmethoden stelt de medewerkers van de fabriek in staat om de toekomst met optimisme tegemoet te zien, want zonder lassen is er geen industriële productie mogelijk.

Paton-apparaten zullen altijd gewild zijn bij consumenten, niet alleen in Oekraïne.

2018

In 2018 werden de producten geüpgraded: bijgewerkte versies van de ESO-serie inverterlasapparaten, de PSI van de Standard-serie en de PSI-315 PRO-380V werden in serieproductie genomen.

In april 2018 voltooide de fabriek met succes de certificering van PATON™-laselektroden voor verkoop op de Europese markten. Dankzij het verkregen CE-certificaat kan de fabriek deze producten vrij leveren aan de 25 landen van de gemeenschappelijke economische zone en aan landen die de Europese certificering erkennen.

Serieproductie van een nieuw apparaat – de PATON ™ BAO-7 stand-alone koelunit, met als belangrijkste doel het leveren van hoogwaardige koeling en het circuleren van de koelvloeistof in een gesloten systeem tijdens het werken met lasapparatuur.

Als onderdeel van de exportstrategie worden de producten van PATON проду gepresenteerd op de internationale tentoonstellingen Industrial Spring in Kielce Trade Fair (Polen) en het XVII International Industrial Forum in Kiev.

Op het gebied van de productie van klassieke lasapparatuur heeft de Experimentele Fabriek met succes een project uitgevoerd voor de levering van 5000 amp lasbronnen (VMG-5000) aan een aantal toonaangevende Oekraïense bedrijven in de mijnbouw en metallurgische industrie.

2019

De VDI MINI, ESO en PRO series werden geüpgraded, waardoor de apparaten beter presteren als ze worden gevoed door een verzwakt elektriciteitsnet, en de professionele serie kreeg een LCD-display met een meertalige interface voor eenvoudige configuratie. Ontwikkeling en productie van de eerste serie (op bestelling van de klant) afstandsbedieningen voor de VDI PRO serie met 300 ampère lasstroom, die het gemak en de efficiëntie van de apparatuur en de mobiliteit van de lasser aanzienlijk vergroten.

Een kwalitatief verbeterde en uitgebreide complete set PATON на halfautomatische machines – naast een halfautomatische toorts en kabel met aardklem is er een laskabel met elektrodehouder toegevoegd aan de standaard leveringsset en is de professionele serie halfautomatische machines uitgerust met Abicor Binzel accessoires.

De serieproductie van de nieuwe krachtige PATON Д VDI-500 invertergelijkrichter met een nominale lasstroom tot 500 ampère – de eerste in een geplande lijn van krachtige inverterunits voor 500/630/1200 ampère – is begonnen.

De productie van PATON Д-elektroden is gecertificeerd volgens de internationale ISO 9001:2015-norm, wat bevestigt dat de fabriek de principes van kwaliteitsmanagement strikt naleeft in haar werk, zoals klantgerichtheid, leiderschap, motivatie van het personeel, procesaanpak en voortdurende verbetering.

PATON™ producten worden tentoongesteld op internationale beurzen: het XVIII International Industrial Forum (Kiev, Oekraïne) en MacTech 2019 (Caïro, Egypte). In het kader van het XVIII International Industrial Forum trad de fabriek op als partner van de XIII Laswedstrijd, door apparatuur te leveren – de nieuwste PATON™ ADI-200 PRO AC/DC argon booglasapparatuur, en andere wedstrijdondersteuning in de 141 methode / GTAW categorie.

2020

De jaren 2020-2021 zijn een jaar van vernieuwing en innovatie voor Paton International. Het R&D-centrum en de productie van Paton zijn nu bezig met het ontwikkelen, testen en uitbrengen van nieuwe apparatuurmodellen en het uitbreiden van het assortiment industriële apparatuur. Beschikbaar zijn de nieuwe PRO-630 inverter, StandardMig-270, 350 halfautomatische machines, ProTIG-315 AC/DC argonbooginverter, StandardCUT-100 en ProCut-40 luchtplasmasnijmachines. halfautomatische machines met vloeistofkoeling, evenals uitgebreide lasoplossingen.

2021

In 2021 werden het uiterlijk van de apparaten en het Paton-logo volledig veranderd als gevolg van de uitbreiding van markten en exportoriëntatie. Er werden nieuwe markten aangeboord, namelijk Australië en Spanje. Verenigde Arabische Emiraten en andere.

In 2021 begint het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Paton te werken aan robotica voor lasapparatuur, synergiegestuurde apparatuur en in het algemeen het verbeteren en vergroten van de functionaliteit van lasapparatuur.

Al in november 2021 werd de eerste Oekraïense collaboratieve robot gepresenteerd die samen met Qweedo Robotics is ontwikkeld en die het productiviteitsniveau, de kwaliteit en de nauwkeurigheid van lassen aanzienlijk verhoogt.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare
What are you looking for in Partdo?