Selectie van lasapparatuur voor thuiswerk met 230v voedingsspanning

Selectie van lasapparatuur voor thuiswerk met 230v voedingsspanning

De ideale lasmachine voor thuisgebruik

MMA inverter lassers vervangen met succes de oudere generatie transformator- en rotatielassers. Door de manier waarop oudere types transformator en roterende lassers (meestal 3-fasige voeding) en afmetingen en gewicht van energie worden voorzien, was het gebruik van dergelijke lassers thuis vervelend en vaak onmogelijk door het ontbreken van de bovengenoemde 3-fasige voeding. Omvormertechnologie in lasmachines heeft bijgedragen aan het gebruik van lichte en zeer energiezuinige lasapparatuur in huishoudens. Omvormerlasmachines maken door hun geringe gewicht en eenfasige voeding het gebruik van een dergelijk apparaat in elk huishouden mogelijk.

MMA lasmachines – Paton

Uitgebreide garantie op patonlasapparatuur

De afdeling Lasapparatuur van het E.O. Paton Institute of Electrical Welding heeft een speciale serie lassers voor thuiswerkplaatsen ontwikkeld – de “Economy”-serie met een nominale stroom van 160, 200 en 250 A, geleverd met 230 V spanning. De “Economy”-apparaten van de “Economy”-serie zijn ontworpen voor het handmatig booglassen met gecoate elektrode (MMA). Dankzij de kwaliteit van de gebruikte componenten (koperen platte staaftransformatoren, hoogwaardige Infineon IGBT-transistoren) kon PATON zijn klanten een garantieperiode van 5 jaar bieden. De firma PATON is de enige fabrikant van lasapparatuur op de markt met een garantieperiode van 5 jaar.

Patonlassers en hun kenmerken

PATON-apparatuur is ook een van de weinige op de markt die de voedingsspanning regelt – vooral belangrijk bij de voeding van deze apparaten uit stroomgeneratoren en onstabiele energiebronnen. Het is ook de moeite waard om de werkelijke waarden van de ingestelde lasstroom te noteren, d.w.z. het apparaat met een nominale stroom van 160 A bij de maximale instelling van de stroomregeling bereikt 160 A, net als bij de series 200A en 250A. Veel goedkope MMA-lasmachines op de markt krijgen meestal ongeveer 70% van de nominale stroom bij maximale stroomsterkte bij de huidige instelling van de regelgeving. Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan de werkcyclus van deze apparaten. De bedrijfscyclus is de werktijd van de machine in een bepaald stroombereik ten opzichte van de 10 minuten durende bedrijfscyclus van de lasmachine. De werkcyclus van de PATON Economy lasomvormers is 40%, d.w.z. ongeveer 4 minuten werken op max. lasstroom in 10 minuten van de lascyclus. Typische waarden voor concurrenten zijn 3 minuten (30%) of 2 minuten (20%) in een bedrijfscyclus van 10 minuten. De apparaten kunnen werken in het temperatuurbereik -25oC +45oC.

PATON-omvormers worden onder belasting getest onder ongunstige omstandigheden, bijv. spanningsval, veranderingen in de omgevingstemperatuur. Het is de moeite waard om de manier te vermelden waarop elektronische componenten (elementen bedekt met hoogwaardige isolatielak) en de hoofdtransformatoren, waarvan het vermogen twee keer zo hoog is als het nominale vermogen van de lasser, beschermd worden. Economy” serie apparaten zijn ontwikkeld door specialisten van de ontwerpafdeling van het E.O. Paton Institute of Electrical Welding.

De omvormerapparaten van de serie Economy voldoen aan de EMC-normen. Hun voordelen zijn het gewicht (ongeveer 4,5 kg), de energie-efficiëntie die 90%, 40% van de werkcyclus bij het lassen met maximale stroomsterkte bereikt, het temperatuurbereik -25oC +45oC, een garantieperiode van 5 jaar als gevolg van het gebruik van elektronische componenten van de hoogste kwaliteit, een zeer goede scheiding van elektronica van omgevingsfactoren (hoogwaardige isolerende lakken) en een zeer goede warmtedissipatie van de vermogensbestanddelen (gebruik van grote koellichamen die optimaal worden afgekoeld door het stromend water van de lucht). Deze parameters bepalen de kwaliteit en betrouwbaarheid van PATON producten. De apparaten uit de “Economy”-serie zijn een garantie voor de betrouwbaarheid bij het gebruik in thuiswerkplaatsen en kleine bedrijven.