Lasmachine voor Garage- en autoservice

Lasmachine voor Garage- en autoservice

Autoservicelassers moeten licht, compact en compact zijn – ze werken vaak op ontoegankelijke plaatsen. Ze moeten bestand zijn tegen ongunstige omgevingscondities (vernissen, vetten, stof, metaalvijlsel, enz.). De apparaten zelf moeten een compacte en schok- en stootvaste behuizing hebben. Ze moeten lange voedingskabels en stroomkabels met hoogwaardige isolatie bevatten, wat het werk vergemakkelijkt als het apparaat regelmatig moet worden verplaatst. Het apparaat moet ook gemakkelijk te bedienen zijn, zodat een snelle en eenvoudige verandering van de lasparameters gegarandeerd is.

Het is de moeite waard om het type en de dikte van het gelaste materiaal te vermelden – op basis hiervan kunt u het optimale apparaat voor uw toepassing selecteren.

Het is ook belangrijk om een elektrische installatie te hebben. De 16A bescherming voorkomt vaak het gebruik van minder energiezuinige transformatorlasmachines. Ter vergelijking: voor transformatorlasmachines tot 160 A zijn 20-25 A bescherming en omvormerlasmachines 16 A nodig.

MIG-Apparatuur
MIG Apparatuur – Paton

Een zeer belangrijke parameter is de werkcyclus van de lasmachine. Het geeft aan hoe lang we de machine kunnen lassen in een 10 minuten durende lascyclus.60% van de lascyclus bij maximaal vermogen betekent dat we de machine op maximaal vermogen kunnen lassen gedurende 6 minuten, daarna moeten we stoppen met werken gedurende 4 minuten om oververhitting van de machine te voorkomen.

Het is de moeite waard om op te merken met welke elementen de lasser is uitgerust, of deze de nodige draden en handgrepen bevat om het apparaat onmiddellijk te kunnen gebruiken.

De afdeling Lasapparatuur van het E.O. Paton Institute of Electrical Welding om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en grote autowerkplaatsen biedt apparaten aan die optimaal voldoen aan de bovenstaande criteria. De apparaten van dit type omvatten:

ADI-serie – TIG DC en TIG AC/DC TIG DC en TIG AC/DC

Serie PSI – MIG/MAG DC

Essentiële kenmerken van Patonlassers

Een belangrijk kenmerk van PATON-apparaten is hun lage gewicht (ADI-5,7 kg; PSI-10,8 kg), waardoor ze vrij kunnen bewegen. Zowel ADI-200 S DC TIG/MMA als PSI apparaten zijn uitgerust met een 3 of 4 meter kabelhouder van de Duitse fabrikant Abicor Binzel. De set bevat hoogwaardige 3 of 4 meter massakabels van hoge kwaliteit met een stroomdraagvermogen van meer dan 300A. In autowerkplaatsen is het meest gebruikte apparaat een halfautomatische lasmachine, minder vaak een TIG- en MMA-lasmachine. De meest gelaste elementen zijn dunne metalen platen van zacht staal, koolstofarm staal, hogedrukstaal tot 4 mm dik (vloeren, metalen platen, drempels, skelet en draagconstructie). Het ideale apparaat voor het gelaste type componenten is de PSI serie gootstukken.

Als we dunne aluminium platen, gegalvaniseerd, roestvrij staal (zuignap, autokap – aluminium plaat en gegalvaniseerd) willen lassen, moeten we een TIG-lasmachine gebruiken.

Bij het lassen van aluminium elementen moeten we een lasmachine met AC-functie gebruiken. Gegalvaniseerde platen en roestvrij staal kunnen worden gelast met een TIG-lasmachine uitgerust met een DC-functie.

Daarom is de TIG AC/DC ADI 200 het ideale apparaat voor het combineren van de AC- en DC-functies. Dankzij TIG- en MIG/MAG-apparaten van PATON kunnen we hoogwaardige lasnaden verkrijgen, zowel voor het lassen van gewone koolstofarme metalen platen als voor het lassen van roestvrij staal en aluminium. Een belangrijke functie in TIG-apparaten is de contactloze ontsteking dankzij de ingebouwde HF-functie. De contactloze gebeurtenis is de eerste ontsteking van de boog zonder het werkstuk aan te raken door middel van een ingebouwde hoogspanningsgenerator. De vonkensprong tussen de wolfraamelektrode en het werkstuk is het begin van het lasproces. Gebrek aan HF-functie beïnvloedt de laskwaliteit en frequente schade aan de wolfraamelektrode. Een zeer belangrijke functie bij het lassen van dunne metalen onderdelen is de ingebouwde puls. Puls TIG-lassen wordt gebruikt bij het lassen van onderdelen met een dikte van minder dan 1,5 mm, waar het het verbranden van dun materiaal voorkomt. TIG-lassen met puls wordt ook gebruikt voor het lassen van roestvrij staal. De puls beïnvloedt de vermindering van de warmte beïnvloede zone en dus het gebrek aan verkleuring van het materiaal.

Professionele lasmachines die worden gebruikt In intensieve werkomstandigheden

De TIG ADI-200S lasmachine heeft naast de genoemde pulsatie veel nuttige functies, waarvan de waarden gemakkelijk op het LCD-display kunnen worden gewijzigd. Een van de belangrijkste functies van het apparaat is: aanvankelijke gasstroom, beginnende stroom, huidige stijgingstijd, huidige dalingstijd, krater het vullen stroom, definitieve gasstroom, lassen huidige regelgeving, huidige pulsatiefrequentie en het vullen factor. De mogelijkheid om elk van de bovenstaande parameters nauwkeurig af te stellen maakt het mogelijk om een las van zeer hoge kwaliteit te verkrijgen.

  Met behulp van de MIG/MAG-methode lassen we ongelegeerd en laaggelegeerd staal voornamelijk in CO2- en CO2-gasafscherming, Ar+CO2. Hooggelegeerd staal wordt gelast in een argonscherm met 1÷3 % O2 of 2÷5 % CO2. Argon, helium of hun mengsels worden gebruikt om alle metalen te lassen, in de praktijk aan Al, Mg, Ti, Zr en andere metalen en hun legeringen. MIG/MAG Pulslassen is ontworpen om de controle van het lasproces in andere ruimtelijke posities dan de bodem te vergemakkelijken, evenals het lassen van non-ferrometalen en de controle van de dikte van de smelting, wat vooral belangrijk is bij het lassen van dunne materialen.

MIG/MAG apparaten van PATON zijn universele apparaten met een migrator, TIG en MMA lasmachine. Ingebouwde extra TIG- en MMA-functies breiden het toepassingsgebied uit. MIG/MAG ondersteuning en de mogelijkheid om poederdraad te lassen (mogelijkheid om de polariteit van de migrator te veranderen) zijn de kenmerken van het apparaat die moeten worden opgemerkt.

  De bovengenoemde MIG/MAG, TIG, MMA inverter lasmachines zijn ontworpen voor gebruik in intensieve werkomstandigheden in werkplaatsen en de autoservice. De mogelijkheid van nauwkeurige regeling van elke parameter van de omvormer apparaat, de stabiliteit van de boog, kleine afmetingen die de mogelijkheid van het gebruik van dergelijke apparaten in elke plaats, hoge betrouwbaarheid, zijn de kenmerken die dit soort apparaten maken worden gezocht door professionals uit de auto-industrie. Een nauwkeurige regeling van de lasparameters en een hoge boogstabiliteit zijn van invloed op het verkrijgen van een betrouwbare en hoogwaardige las die van bijzonder belang is in de automobielindustrie.